header banner
Default

In an exciting game, the Kansas City Chiefs won the 57th Super Bowl


Table of Contents

    De Kansas City Chiefs hebben zondag in Glendale (Arizona) de 57ste editie van de Super Bowl gewonnen. In de finale van het American Football-kampioenschap versloegen ze de Philadelphia Eagles met 38-35. De beslissing viel pas in het slot.

    Het waren de Eagles uit Philadelphia die het best aan de Super Bowl begonnen. Na onder meer een touchdown van quarterback Jalen Hurts gingen ze de befaamde halftimeshow in met een voorsprong van tien punten: 24-14. Bij de City Chiefs uit Kansas sukkelde die andere quarterback, Patrick Mahomes, met zijn enkel.

    Het optreden van Rihanna zal hem goed gedaan hebben, want Mahomes kon na de pauze gewoon verder strijden. Kansas bleef het lastig hebben met de Eagles, pas in het vierde en laatste kwart kwamen Mahomes en co. voor het eerst in deze Super Bowl op voorsprong.

    • Rihanna onthult zwangerschap bij Super Bowl optreden

    Het was nagelbijten bij een tussenstand van 35-35 met nog minder dan twee minuten op de klok. Maar dan gebeurde het. Juju Smith-Schuster werd namens de City Chiefs naar voren gestuurd, maar hij werd opgehouden door James Bradberry. Volgens de referees iets te opzichtig waardoor er sprake was van een holding-fout. Met alle gevolgen van dien: Kansas maakte het af met een veldgoal. Eindstand 38-35.

    Bradberry stak de hand in eigen boezem door bij Amerikaanse media te bekennen dat het een overtreding was. ‘Het was een holding-fout. Ik trok aan zijn truitje. Ik hoopte dat de refs het zouden laten betijen.’

    Kansas City komt na 1970 en 2020 een derde keer op de erelijst. In 1967 en 2021 was het verliezend finalist. Philadelphia greep naast een tweede trofee. Het won de Super Bowl in 2018 en was in 1981 en 2005 al verliezend finalist. Op de erelijst volgen de Chiefs de Los Angeles Rams op.

    Sources


    Article information

    Author: Derek Burke

    Last Updated: 1702909682

    Views: 929

    Rating: 4.3 / 5 (114 voted)

    Reviews: 83% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Derek Burke

    Birthday: 2015-12-05

    Address: 6618 Glass Walks, Lake Nicholasview, RI 17856

    Phone: +4221723724748147

    Job: Urban Planner

    Hobby: Arduino, Calligraphy, Astronomy, Backpacking, Sculpting, Painting, Tennis

    Introduction: My name is Derek Burke, I am a steadfast, sincere, bold, risk-taking, resolute, Precious, tenacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.