header banner
Default

Het aantal landen dat cryptocurrencies zoals bitcoin verbieden, is verdubbeld


Table of Contents
  Aantal landen die crypto als bitcoin verbieden verdubbeld

  Foto: Joaquin Corbalan P/Shutterstock

  Terwijl bitcoin (BTC) vorig jaar voor het eerst een wettelijk betaalmiddel werd in een land, namelijk in El Salvador, zijn er ook landen geweest die ervoor kozen om de cryptocurrency juist te verbieden in plaats van te omarmen.

  Het aantal landen die crypto als bitcoin ethereum (ETH) deels of zelfs compleet verbieden, is de laatste drie jaar flink toegenomen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de Global Legal Research Directorate (GLRD) van Library of Congress, de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten.

  Het onderzoeksrapport is een update van hetzelfde rapport uit 2018. Toen stonden in totaal 23 landen op de lijst die een verbod hanteren omtrent crypto. Nu staan maar liefst 51 landen op de lijst, meer dan een verdubbeling.

  Het rapport onderscheidt twee soorten verboden. Dat zijn een absoluut, of compleet, verbod op crypto en een impliciet verbod. Onder de tweede classificatie mogen particulieren meestal alsnog handelen in crypto, maar banken en financiële instellingen mogen dat niet. Ze mogen dan meestal ook geen diensten gerelateerd aan crypto aan klanten aanbieden.

  Crypto project ondervindt nieuwjaarsdiefstal: $80 miljoen gestolen Altcoin nieuws 07/01/2022

  Er staat 9 landen op de eerste lijst. Deze overheden hanteren een compleet verbod op crypto: Algerije, Morocco, Tunesië, Egypte, Irak, Nepal, Qatar, Oman en tot slot natuurlijk China.

  Op de tweede lijst staan 42 landen. Deze overheden hanteren over het algemeen alleen een verbod op crypto voor banken en financiële instelling. Dat zijn: Bahrein, Benin, Bolivia, Burkina Faso, Burundi, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Ivoorkust, Congo, Ecuador, Gabon, Georgië, Guyana, Indonesië (betaalmiddel), Jordanië, Kazakhstan, Koeweit, Lebanon, Lesotho, Libië, Macau, Malediven, Mali, Moldavië, Namibië, Niger, Nigeria, Oman, Pakistan, Palau, Saudi-Arabië, Senegal, Tadzjikistan, Tanzania, Togo, Turkije, Turkmenistan, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam en Zimbabwe.

  Daarbij moet vermeld worden dat er momenteel 195 landen zijn in de wereld. Dat betekent dat een kwart, of preciezer gezegd 26%, een vorm van een verbod op crypto heeft. Voor een compleet verbod is dat dus maar 4,6%.

  Post Views: 12

  Sources


  Article information

  Author: Mr. Michael Brown Jr.

  Last Updated: 1704543841

  Views: 1110

  Rating: 4.5 / 5 (40 voted)

  Reviews: 98% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Mr. Michael Brown Jr.

  Birthday: 1970-07-10

  Address: 89765 John Cliff, Ericmouth, NH 56368

  Phone: +4349421388258041

  Job: Software Developer

  Hobby: Wine Tasting, Crochet, Quilting, Skateboarding, Badminton, Aquarium Keeping, Beer Brewing

  Introduction: My name is Mr. Michael Brown Jr., I am a valuable, candid, bold, radiant, steadfast, venturesome, expert person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.